Pagina's

dinsdag 20 maart 2012

Le Hérisson, Franse film in filmhuis

Woensdag 21 maart is in het filmhuis van de DRU Cultuurfabriek de film Le Hérisson te zien. Deze visueel rijk vormgegeven film is een hartverwarmend en soms ontroerend pareltje van de Franse cinema.

Paloma is een hoogbegaafd jong meisje dat met haar saaie ouders in een appartement in Parijs woont. Eigenlijk wil ze niet verder leven, maar ze besluit om het tot aan haar twaalfde verjaardag nog even aan te zien. Met een oude camera wil Paloma de 165 dagen filmen die ze tot haar twaalfde verjaardag nog te gaan heeft. Scherpzinnig levert ze commentaar bij de absurde observaties van het leven van de volwassenen in het appartementencomplex.
Al filmend krijgt ze contact met madame Michel, de norse en chagrijnige conciërge die leeft als een kluizenaar. De komst van een mysterieuze Japanse bewoner heeft voor zowel Paloma als madame Michel onverwachte gevolgen.

Regisseuse Mona Achache maakte ondanks het zware thema toch een luchtige en frivole film. Met subtiele humor laat ze Paloma door het verhaal stappen en ontdekken dat een eerste indruk kan misleiden. Le Hérisson is een elegante en bijzonder aangename film over onder meer het belang van vriendschap.

De film wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft. De aanvang is om 20 uur, er is vrije plaatskeuze. Een kaartje kost € 6,- en is verkrijgbaar aan de balie of te bestellen via een klik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten